Παρασκεύη 05 Μάρτιου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμος Ερέτριας, με μέριμνα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών, είναι σε επιφυλακή λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.

Το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουμε, βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα σύμφωνα με το σχεδιασμό και τα μνημόνια ενεργειών μας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων που ενδεχομένως να προκύψουν σε δίκτυα υποδομών μας. Ο Δήμος θα ενεργοποιήσει τα εγκεκριμένα σχέδιά μας με την κωδική ονομασία ΒΟΡΕΑΣ (σχέδιο για χιονοπτώσεις και παγετό) και ΔΑΡΔΑΝΟΣ (σχέδιο για πλημμύρες).

Οι δημότες μας μπορούν να προμηθεύονται αλάτι από τις εγκαταστάσεις του Δήμου, όπου έχει αποθηκευτεί, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (7:00 έως 13:00) στο τηλ.: 22290 62832, διαφορετικά στα τηλ.:

6975422734, κ. Μπασινάς, για τη Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας και

6975422672, κ. Σμπιλίρης, για τη Δημοτική Κοινότητα Αμαρύνθου.

Συστήνουμε την αποφυγή περιττών και άσκοπων μετακινήσεων και περιοριζόμαστε στις απολύτως αναγκαίες.

Εφιστούμε την προσοχή σε όσους έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).Δεν πρέπει να παραμένουν μόνα και αβοήθητα. Οι κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα.

Όσοι δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι κλπ) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Οι κτηνοτρόφοι/πτηνοτρόφοι, χρειάζεται να καθαρίζουν τις στέγες των σταβλικών τους εγκαταστάσεων σε περίπτωση που συσσωρεύεται μεγάλος όγκος χιονιού σ’ αυτές, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν καταρρεύσεις.

Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Ερέτριας

Αναγνώστηκε 175 φορές

Print Friendly, PDF & Email