Παρασκεύη 21 Σεπτέμβριου 2018

Eρέτρια

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ .
Επειδή , μετά τις πυρκαγιές στον ορεινό όγκο ,δυστυχώς ,και στις πλημμύρες του 2009 και σε άλλες μεγάλες βροχοπτώσεις , το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ορεινή μας Δημοτική Κοινότητα Γυμνό είναι οι καταστρεπτικές πλημμύρες , που απειλούν την ασφάλεια και τις περιουσίες των κατοίκων , και επειδή είναι υποχρέωση μας, πριν απο οποιαδήποτε ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κοινότητας (η οποία ευρίσκεται ήδη υπό δημοπράτηση ) να παρέμβουμε αποτελεσματικά για τις πλημμύρες , σήμερα , Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, είιμασταν όλοι εκεί !
Η Δήμαρχος , ο Αντιδήμαρχος έργων , κ. Σταματούκος Σπ, ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Παρασκευάς Γ , ο Πρόεδρος Δ.Κ. Γυμνού κ. Χαινάς Γ , ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΕ, κ. Λάμπρου Γ, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Επίσης , στη πρόσκληση για αυτοψία και βοήθεια ανταποκρίθηκαν ο Προιστάμενος Προγραμματισμού και Μελετών της Δασικής Υπηρεσίας , κ. Ακριώτης Αντώνης (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την προθυμία και την έμπρακτη συμβολή του ) καθώς και οι Μελετητές , κ. Ραγιάς Χ και Γούναρης Ν ,οι οποίοι προσήλθαν αφιλοκερδώς για να μας δώσουν τις ειδικές γνώσεις τους .
Ολοι εκεί , παρόντες , ακολουθήσαμε τα ρέματα , τα περπατήσαμε , φτάσαμε στον ορεινό όγκο , φτάσαμε στη θέση ΣΠΗΛΙΑ .. Εγιναν προτάσεις για να ανακοπούν τα φερτά υλικά που παρασύρονται από την ορμή του νερού στο κέντρο , υπολογίζεται ο όγκος του νερού , οι λεκάνες απορροής , τρόποι ανάσχεσης του.. Κρίθηκε απαραίτητη η κατασκευή φράγματος στη δασική περιοχή στη θέση ΣΠΗΛΙΑ , αλλά και κιούγκια , φρεάτια , σωλήνες , επεκτάσεις φρεατίων ,διανοίξεις , αλλαγή σχαρών κ.α
Παράλληλες και συντονισμένες ενέργειες Υπηρεσιών !
Η Δασική Υπηρεσία , άμεσα , σε συνεργασία με το Δήμο ξεκινά τοπογραφικές μετρήσεις και αποτυπώσεις , ο κ. Ακριώτης Αντώνης εκπονεί Μελέτη για το φράγμα , η ΔΕΥΑΕ αναλαμβάνει τα φρεάτια , τους οχετούς ομβρίων , ο Δήμος παράληλλα καθαρισμούς , εκβανθύσεις ρεμάτων…
Το έργο του φράγματος θα ενταχθεί με τροποποίηση και τη διαδικασία του κατεπείγοντος για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο . Ηδη , όμως εχει ενημερωθεί και ο Υφυπουργός Υποδομών , κ. Μαυραγάνης Νίκος , ο οποίος δήλωσε την αμέριστη βοήθεια του για τη χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου .
Ολοι μαζί , μια γροθιά , συντονισμένοι απο τη Δημοτική Αρχή , για το καλό , την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των δημοτών μας. Γιατί αυτή είναι η υποχρέωση μας !
Ευχαριστώ , προσωπικά, όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στο σοβαρό αυτό έργο !

Αναγνώστηκε 150 φορές

Print Friendly, PDF & Email