Κυριακή 17 Φεβρουάριου 2019

Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας – Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος!!……..

 

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο κ. Μπένος, ως Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» απέστειλε στη Δήμαρχο Ερέτριας την οριστική Μελέτη για την αναστήλωση και επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.

Άνοιξε, λοιπόν, ο δρόμος! Ακολουθούν η έγκριση από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και βέβαια η χρηματοδότηση του έργου. Όλοι μαζί , Δημοτική Αρχή, Φορείς, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφέρεια Εύβοιας και όλη η ΠΕΔ συσφίγγουμε τις δυνάμεις μας για την ολοκλήρωσή του.

Είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο, αποτελεί την ελπίδα ανάκαμψης και είναι το κοινό όραμα που μας ενώνει. Η Δήμαρχος απέστειλε στο Πρόεδρο κ. Μπένο την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

 

Ελληνική Δημοκρατία - Νομός Ευβοίας - Δήμος Ερετρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ.Δ/νση : Αρχαίου Θεάτρου 1
Τ.Κ. : 34008 Ερέτρια
Τηλ : 22290 62207
Τηλ : 22293 62207

Ερέτρια 21-11-2014
Αριθ. Πρωτ.12671

 

 

 

 

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού
Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
κ.  Μπένο Σταύρο – Ιωάννη|
Μπουμπουλίνας 30
Τ.Κ. 10682 – Αθήνα

Αξιότιμε κ. Μπένο,

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση λάβαμε το CD με την οριστική Μελέτη αναστήλωσης – ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.

Ως Δήμαρχος της ιστορικής αυτής πόλης νιώθω βαθιά την υποχρέωση να συγχαρώ αλλά και να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά καθώς και τους άξιους συνεργάτες σας για την επιτυχή ολοκλήρωση του υψηλού στόχου της αναστήλωσης του πολύτιμου αυτού μνημείου.

Η εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης καθώς και η έγκρισή της από το ΚΑΣ, που αναμένεται, αποτελούν τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού, που αποτελεί βαριά πολιτιστική κληρονομιά και το βασικότερο αναπτυξιακό έργο για τη κεντρική Εύβοια, αφού θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού με τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

Για τους παραπάνω λόγους σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Δήμος Ερέτριας και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας στον υπόλοιπο “αγώνα” για την ολοκλήρωση του ύψιστου αυτού σκοπού.

Με  τιμή

Η Δήμαρχος

Αμφιτρίτη Αλημπατέ

 

Αναγνώστηκε 515 φορές

Print Friendly, PDF & Email