Δευτέρα 19 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Ασυνείδητοι Δηλητηριάζουν με Αυτοσχέδιες Φόλες Αδέσποτα Σκυλιά

Με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι ασυνείδητοι δηλητηριάζουν με αυτοσχέδιες φόλες αδέσποτα σκυλιά. Σκυλιά που η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο ο “ΑΡΓΟΣ” έχουν στειρώσει, ταυτοποιήσει, εμβολιάσει και αποπαρασιτώσει. Τα σκυλιά αυτά βάσει του νόμου 4235 τελούν υπό την προστασία του δήμου και φέρουν κολάρο του δήμου Ερέτριας.

Έχουν δε υπάρξει και περιστατικά όπου δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς έχουν δηλητηριαστεί από τις κακόβουλες αυτές πράξεις αφού οι φόλες διασπείρονται παντού βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ζώων.

Το αδίκημα της κακοποίησης και θανάτωσης ζώου διώκεται ποινικά.

Ο νόμος 4235 προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5000,00 έως 15000,00 ΕΥΡΩ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Όσοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν το ζώο τους από φόλες, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να το καταγγείλουν ή να υποβάλλουν μήνυση στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές.

Η δημοτική αρχή και το φιλοζωικό σωματείο “ΑΡΓΟΣ” είναι αποφασισμένοι να βάλουν οριστικό τέλος σε αυτή τη μορφή εγκληματικότητας που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη πόλη μας.

Σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές θα στρέφονται με συνοπτικές διαδικασίες κατά αυτών που διαπράττουν αυτό το απεχθές ποινικό αδίκημα έτσι ώστε να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η δημοτική αρχή έσκυψε από την αρχή της θητείας της πάνω από το πρόβλημα των αδέσποτων. Προχώρησε άμεσα σε πρόγραμμα στειρώσεων, ταυτοποίησης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων. Είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο ο “ΑΡΓΟΣ” και από κοινού προχωρούν σε οριστική λύση για την στέγαση και φροντίδα των αδέσποτων. Ήδη έγινε το πρώτο βήμα της διαδικασίας για την ένταξη του δήμου μας στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στη χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος της δημιουργίας καταφυγίου προσωρινής φύλαξης και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Εξάλλου ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα του.

Αναγνώστηκε 593 φορές

Print Friendly, PDF & Email