Τετάρτη 21 Μάρτιου 2018

Eρέτρια

Δήλωση του δημάρχου Ερέτριας για την ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου εκσυγχρονισμού, τηλεμετρίας και αυτοματισμού των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας, συνολικού προϋπολογισμού 2.361.600,00 €.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/4/13

To νέο έργο εκσυγχρονισμού, τηλεμετρίας και αυτοματισμού των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας, είναι γεγονός.

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας με αφορμή την απόφαση ένταξης, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013» του έργου: «Εκσυγχρονισμός, τηλεμετρία και αυτοματισμός των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας», συνολικού προϋπολογισμού 2.361.600,00€, επισημαίνει:

Ακόμη ένα σημαντικό έργο, που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Ερέτριας και τον εκσυγχρονισμό, αυτή τη φορά, της ΔΕΥΑΕ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερέτριας) και των υπηρεσιών που παρέχει, αρχίζει να υλοποιείται. Με την τηλεμετρία, θα γίνεται, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση με μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία, των υδάτινων πόρων του αστικού και περί-αστικού ιστού του Δήμου Ερέτριας. Επίσης, θα παρέχονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των υπόγειων υδάτων και του υδροφόρου ορίζοντα, με την πλέον συμφέρουσα αναλογία χρόνου/κόστους.

Η τηλεμετρία παρέχει εργαλεία νέας τεχνολογίας για την παρακολούθηση των υδάτινων πόρων και μπορεί να αποτελέσει,  σε συνεργασία με τα συστήματα των βιολογικών καθαρισμών, τη βάση για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και λήψης άμεσων αποφάσεων σε περιστατικά λειψυδρίας ή ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Στόχος της ΔΕΥΑΕ είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος τηλεχειρισμού, μετρήσεων και διαχείρισης των υδάτινων πόρων και του δικτύου της, που να κάνει χρήση νέων τεχνολογιών, ηλεκτρονικών συστημάτων και υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παρακολούθησης και μέτρησης,  την άριστη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων  και την άμεση αποκατάσταση τυχών βλαβών, προς όφελος και εξυπηρέτηση  του δημότη καταναλωτή”.

Σημείωση: Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου από το γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, που καταγράφει  τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος Ερέτριας από την υλοποίηση του έργου. Στο ίδιο δελτίο τύπου υπάρχει  και δήλωση του Περιφερειάρχη  κ. Κλέαρχου Περγαντά για το ίδιο θέμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 24-04-13

 

Αναγνώστηκε 709 φορές

Print Friendly, PDF & Email