Τρίτη 19 Ιούνιου 2018

Eρέτρια

Δήμαρχος Ερέτριας: Ευθύνη και περηφάνεια για την ιστορική ανακάλυψη του ιερού της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος.

Ως Δήμαρχος νοίωθω ευλογημένη απο την Ιστορία ! Ενας πολύτιμος αρχαιολογικός θησαυρός , ένα μνημείο , έρχεται στο φώς για να επιβεβαιώσει την βαριά κληρονομιά και αίγλη που είχε απο την αρχαιότητα ο Δήμος μας και να επισφραγίσει και την Αμάρυνθο στις πόλεις με τους πολύτιμους αρχαιοελληνικούς θησαυρούς !
Η ιστορική αυτή στιγμή και η ανακάλυψη αλλάζουν το ρούν της ιστορίας και τις προοπτικές ανάπτυξης ! Μας κανει υπερήφανους και αυξάνει τις ευθύνες μας απέναντι στούς συμπολίτες μας , στο μέλλον , στα παιδιά μας , στην πόλη και το Δήμο μας !
Ευχαριστώ απο καρδιάς το Πανεπιστήμιο της Λοζάνης , τον καθηγητή και Διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα, κ. Καρλ Ρεμπερ και στο πρόσωπο του όλους τους συνεργάτες του , την Ελληνική Εφορία Αρχαιοτήτων και την Έφορο κ. Καλαμαρά Π. , την επίτιμη έφορο κ. Καραπασχαλίδου, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν να αναγεννηθεί η θεά Άρτεμις , η Αμαρυσία , και η πολη της Αμαρύνθου ! Τους ευχαριστώ για την πίστη , το πάθος , την αγάπη , την ελπίδα , την επιμονή , που τους έκαναν να κυνηγούν το όραμα , το όνειρο και να ακολουθούν τα βήματα της θεάς επι χρόνια πολλά εως ότου έφτασαν στο περίλαμπρο ιερό της !! Ως Δημοτική Αρχή , μαζί με όλους τους πολίτες και τους Συλλόγους είμαστε παρόντες για να συνδράαμουμε και να προβάλλουμε το καινούριο που έρχεται …..

Αναγνώστηκε 178 φορές

Print Friendly, PDF & Email