Σαββάτο 28 Νοέμβριου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη είχε την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 19:30 ο Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος. Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα, που απασχολεί τον Δήμο της Ερέτριας.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε στον κο Υπουργό  η συνεισφορά του Δήμου Ερέτριας, στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, σε ποσοστό μεγαλύτερο εκείνου που του αναλογεί. Τονίστηκε ότι Δήμος Ερέτριας είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός, ιστορικός, τουριστικός και τα μοναδικά έσοδά του προέρχονται από τον τουρισμό. Οπότε  η εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας αποτρέπει τη δημιουργία νέων τουριστικών επενδύσεων, που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Επιπρόσθετα πρόκειται για ένα μικρό Δήμο με πληθυσμό περίπου 13.000 κατοίκων με ελάχιστες και ανεπαρκείς δομές στους  τομείς της καθαριότητας και της  υγείας. Επίσης, η δυνατότητα αστυνόμευσης και ασφάλειας είναι μικρή, αφού το Α.Τ Ερέτριας είναι υποστελεχωμένο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και Αθανάσιος Ζεμπίλης. Παρευρέθησαν επίσης, ο Γ. Γ. του Υπουργείου Μάνος Λογοθέτης, ο Ειδικός Γραμματέας Ευάγγελος Κωνσταντίνου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κηρύκος Μπασινάς.

Ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι μέχρι τέλους του έτους θα υπάρχει μόνο μία ξενοδοχειακή μονάδα  η οποία θα φιλοξενεί πρόσφυγες στον Δήμο Ερέτριας και ότι ο αριθμός προσφύγων  θα είναι ο ενδεδειγμένος με βάση την αρχή της αναλογικότητας, ώστε η οικονομική και τουριστική δραστηριότητα της περιοχής μας να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

Ο   Δήμαρχος

Ιωάννης Δημητρόπουλος

Αναγνώστηκε 77 φορές

Print Friendly, PDF & Email