Πέμπτη 21 Φεβρουάριου 2019

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα Μαλακόντα Ερέτριας.

Κλήρος και πιστοί υποδέχθηκαν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και ευλάβεια τα λείψανα των Αγίων που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη, για τα εγκαίνια – Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα,  μετά από αίτηση του σεβαστού  προισταμένου της Ενορίας Αγίας Ελεούσας όπου υπάγεται και ο Ιερός Ναός του Αγ. Ανδρέα, αρχιμανδρίτου πατρός Θεαγέννη, και του άοκνου και άξιου εκκλησιαστικού Συμβουλίου, .

Όπως εξήγησε ο ποιμενάρχης μας είναι προϋπόθεση για την υπόσταση και την αναγνώριση του κάθε Ιερού Ναού από την Αγία  μας εκκλησία, η ύπαρξη και φύλαξη Αγίων λειψάνων στην Αγία τράπεζα.

“ Εν εκκλησίες ευλογείτε τον Θεό “

Εκκλησίες, Ιεροί Ναοί, περίοπτοι,  Ενοριακοί, Μητροπολιτικοί, κ.λ.π. οικοδομήματα  και χώροι λατρείας, που οι πιστοί εκτελούν τα  θρησκευτικά  και λατρευτικά τους καθήκοντα με ελεύθερη  βούληση και σύμφωνα με τους κανόνες της Αγίας μας Ορθοδόξου εκκλησίας.

Ακρογωνιαίος λίθος και τόπος συνάθροισης εδώ και αιώνες ο κάθε Ιερός Ναός αναδεικνύετε στο πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, που γύρω του συγκεντρώνει, νουθετεί, παρηγορεί, και ενώνει τους ανθρώπους, με τα διδάγματα των Αγίων πατέρων και του ιερού κλήρου, ανυψώνοντας τους πιστούς σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα.

Ήταν μερικά από τα μεστά και γεμάτα νόημα, λόγια που είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας και βορείων Σποράδων, κ.κ. Χρυσόστομος, στην Ιερά ακολουθία μετά την τελετή υποδοχής των Αγίων λειψάνων, στον Ιερό Ναό του Αγίου  Ανδρέα Μαλακόντα  Ερέτριας.

Τις ευχαριστίες στον Μητροπολίτη και την ακολουθία του εξέφρασε η Δήμαρχος  για την πατρική του αγάπη και πνευματική του φροντίδα, αλλά και την ικανοποίηση και τα εύσημα, για τον Πατέρα Θεαγένη και το Εκκλησιαστικό Συμβουλίου , για το θεάρεστο και κοινωνικό έργο που επιτελούν και έχουν καταστήσει την Ενορία της Αγίας Ελεούσας παράδειγμα και ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας.

Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ, μαζί με τον πρόεδρο του Νομικού  προσώπου του Δήμου Ερέτριας κ. Ν. Μεταξά, και τον Κ.  Ι. Λάμπρου πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ερέτριας, που τίμησαν και παρακολούθησαν την Ιερά ακολουθία των εγκαινίων του Ιερού Ναού, μαζί με πλήθος πιστών που προσήλθαν με μεγάλη κατάνυξη και ευλάβεια.

 

 

 

Αναγνώστηκε 362 φορές

Print Friendly, PDF & Email