Τρίτη 22 Μάιου 2018

Eρέτρια

Εορτασμός της ενορίας Παναγίας Παραβουνιώτισσας

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδας, η ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια πανηγύρισε με λαμπρότητα την επέτειο εύρεσης της ομώνυμης εικόνας

Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, η τοπική Εκκλησία μας τίμησε την Υπεραγία Θεοτόκο, με αφορμή την επέτειο εύρεσης της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, η οποία προ 30 ετών μεταφέρθηκε από τη Γαλιμμή της Μικράς Ασίας στην Ερέτρια και  είναι εγκατεστημένη στη φερώνυμη εκκλησία της πόλης.

Η εκκλησία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας πανηγύρισε, συν Θεώ, με λαμπρότητα την επέτειο αυτή και το πλήθος των παρισταμένων πιστών συμμετείχε με ευλάβεια.

Την προηγούμενη (την Κυριακή του Θωμά), ημέρα εύρεσης της Εικόνας, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συλλειτουργία του ιεροκήρυκα π. Ιωάννη Καραμούζη και του εφημέριου π. Χαράλαμπου Ραμαντανάκη. Ακολούθησε λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τη συνοδεία πλήθους πιστών καθώς και την ταπεινή παρουσία εκατό κοριτσιών από το κατηχητικό της Ενορίας, τα οποία ντυμένα ως άγγελοι έψαλαν το Απολυτίκιο της Παναγίας και ύμνους προς τιμήν Της.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, τελέσθηκε η ακολουθία του ‘Ορθρου και ακολούθησε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος. Μετά δε το πέρας των ιερών ακολουθιών, προσφέρθηκε ευλογημένο φαγητό και παραδοσιακές κουλούρες σε όλους τους προσκυνητές.

Παρούσα ήταν η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλιμπατέ καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Υπηρεσιών και Συλλογικών φορέων, δάσκαλοι και μαθητές της πόλης και βέβαια πλήθος κόσμου.

ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΑΙ  Η ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΕΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το παρακείμενο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κ. Κανάρης».

Κατά την εκεί παραμονή του, δόθηκε η ευκαιρία μιας εκ νέου διεξοδικής συζήτησης με τη Δήμαρχο, επιβεβαιώνοντας το κλίμα της καλής μεταξύ τους συνεργασίας.

Στη συζήτηση, κυρίαρχα θέματα ήταν οι επί του πρακτέου κοινοί τόποι της ανακούφισης των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού και της καλλιέργειας του πολιτισμού και της παιδείας.

Αναγνώστηκε 261 φορές

Print Friendly, PDF & Email