Πέμπτη 18 Ιανουάριου 2018

Eρέτρια

Εορτασμός της θρησκευτικής και Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ερέτριας

Eορτάσθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα,   και το επίσημο  τελετουργικό, το Σάββατο 25 Μαρτίου δύο κορυφαία γεγονότα της πίστης και του Έθνους μας, του ευαγγελισμού της Αγίας Θεοτόκου μας και της έναρξης του απελευθερωτικού μας αγώνα, του 1821.

Επίσημος σημαιοστολισμός, φωταγώγηση δημοσίων κτηρίων, σχετικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων από την προηγούμενη, με κορύφωση την κυριώνυμη ημέρα με δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, και στην συνέχεια με καταθέσεις στεφάνων, σχολικές παρελάσεις, και σχετικές  ομιλίες  από εκπαιδευτικούς στους χώρους των εκδηλώσεων. Η Δημοτική αρχή παρούσα δια της Δημάρχου  των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα τίμησε την επέτειο, και τόνισε την σημασία της για όλους εμάς, αλλά και για τις επερχόμενες γενιές.

Τη Βουλή των Ελλήνων εφέτος, εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ευβοίας, κ. Ακριώτης Γ., ενώ τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές του Δήμου οι αντίστοιχοι διοικητές τους.

Με σύμμαχο το καλό καιρό, γονείς των παιδιών , πλήθος κόσμου και επισκεπτών, παρέστησαν στην εκδήλωση και απόλαυσαν τους μαθητές  στους παραδοσιακούς χορούς και στην μαθητική παρέλαση που ακολούθησε . εορτή έκλεισε με την προσφορά παραδοσιακού κεράσματος, στους Δημότες και επισκέπες, στο Δημαρχείο της Ερέτριας.

 

Αναγνώστηκε 119 φορές

Print Friendly, PDF & Email