Δευτέρα 19 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι  εορταστικές εκδηλώσεις  για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με την πρόσκληση και το πρόγραμμα του Δήμου.

Τριήμερος σημαιοστολισμός, φωταγώγηση δημοτικών καταστημάτων και εορταστική ατμόσφαιρα στην έδρα και σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Τρίτη 28 Οκτωβρίου με επίσημες δοξολογίες στους ιερούς  Ναούς Αγ. Νικολάου Ερέτριας, Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αμαρύνθου, Παναγίας  Γυμνού, στην συνέχεια με επιμνημόσυνες δεήσεις στα ηρώα των πόλεων, απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους αρχών και φορέων τελειώνοντας με τις καθιερωμένες  μαθητικές παρελάσεις ενώπιον των επισήμων και του πλήθους κόσμου που παρακολούθησε τις Εκδηλώσεις.

Επιπλέον στην πόλη της Ερέτριας ο πολιτιστικός σύλλογος Κ. Κανάρης παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του, που χειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους. 

Από τον Δήμο Ερέτριας παρέστη η Δήμαρχος Αμφιτρίτη  Αλημπατέ, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δαφνηφόρος Απόλλων» και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα Τοπικά Συμβούλια. Επίσης υπήρχαν εκπρόσωποι από τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, από την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και τους φορείς του Δήμου.

Ακολούθησε στο Δημαρχείο το παραδοσιακό «κέρασμα του λουκουμιού» και η  ανταλλαγή ευχών.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης και παρουσίας της Δημοτικής Αρχής σε κάθε σημείο του Δήμου έγινε μετά από πολλά χρόνια εορτασμός της Εθνικής εορτής και κατάθεση στεφανιών στο ορεινό χωριό Σέττα αποσπώντας από τους ντόπιους και επισκέπτες τα καλύτερα σχόλια, αφού η Σέττα δέχθηκε μαθητές μετά από 38 χρόνια.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2014

Αναγνώστηκε 653 φορές

Print Friendly, PDF & Email