Τετάρτη 21 Μάρτιου 2018

Eρέτρια

Εορταστικές εκδηλώσεις αποκριών στον Δήμο Ερέτριας

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Ερέτριας διοργανώνει Αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Φέτος, όπως και όλα τα τελευταία χρόνια «κόντρα στους καιρούς (και στις εποχές που ζούμε αλλά και στις καιρικές συνθήκες που ίσως θελήσουν να πάρουν το ρόλο του πρωταγωνιστή), γιορτάζουμε όλοι μαζί, με κέφι και χορούς».

Πλήθος κόσμου και πάλι αναμένεται να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να δώσει το «παρών» για 31η συνεχή χρονιά στην Αμάρυνθο, στο Καρναβάλι της τελευταίας Κυριακής (13 Μαρτίου) της Αποκριάς, που αποτελεί γνήσιο και βαθιά ριζωμένο στοιχείο για την περιοχή και τους ανθρώπους της.

Από τις 4:30 το απόγευμα, άρματα με τα πληρώματά τους, πεζοπόρα τμήματα καρναβαλιστών, μασκότ και χιλιάδες μασκαρεμένοι, όπως και οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Γιώργος Καρτελιάς και Ελένη Φουρλή, με το κέφι και τους χορούς τους θα μεταφέρουν το πνεύμα της γιορτής, τις τόσο αναγκαίες νότες χαράς και αισιοδοξίας.

Με το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και τα βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό, να υπηρετούν ιδανικά το συμβολισμό της αναγέννησης.

Και τη γιορτή να κρατάει έως αργά το βράδυ, αφού το πλήθος των ντόπιων και των επισκεπτών θα συνεχίσουν να διασκεδάζουν υπό τους ήχους της συναυλίας των Δημήτρη Καραδήμου και Σάσας Μπάστα.

Θα έχει προηγηθεί το Σάββατο (12 Μαρτίου), στις 12 το μεσημέρι, το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι» στο Γυμνό. Όπου, διατηρώντας αυτούσιο το έθιμο, ενωμένοι, θα πλέξουμε τις κορδέλες του μέχρι να ενωθούν με τον στύλο, «δένοντας» το Αποκριάτικο πνεύμα.

Ενώ την Καθαρή Δευτέρα (14 Μαρτίου) η δράση θα μεταφερθεί στην Ερέτρια. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν με την «παρέλαση της κυρά-Σαρακοστής» (που θα ξεκινήσει από το λιμάνι στις 10 το πρωί), το «γαϊτανάκι», διαγωνισμό χαρταετού, τσουβαλοδρομίες και διελκυστίνδα, με προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων, κρασί, μουσικές και χορούς.

Στη διοργάνωση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ερέτριας, συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των Συλλογικών Φορέων του Δήμου. Με τους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτών των ημερών να καταθέτουν ψυχή και να δίνουν ζωή για μια ακόμη χρονιά, σε μια γιορτή που το μόνο που απαιτεί είναι διάθεση συμμετοχής.

 

 


Αναγνώστηκε 757 φορές

Print Friendly, PDF & Email