Παρασκεύη 25 Μάιου 2018

Eρέτρια

Η αποστολή των Αζέρων νεολαίων, γνώρισε τη φιλόξενη Ερέτρια

Η Ερέτρια με τα σημαντικά μνημεία του ιστορικού παρελθόντος της ως διαρκή υπόμνηση της σπουδαιότητας του αρχαιοελληνικού πνεύματος στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, δεν μπορεί παρά να κηρύσσει την πίστη της στην ιδέα, το ηθικό χρέος και τον ιερό κανόνα της φιλοξενίας.

Σ’ αυτό το πνεύμα, η Δημοτική Αρχή υποδέχθηκε την αποστολή των φοιτητών και των συνοδών τους από το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη χώρα και περιηγήθηκαν στην Ερέτρια, στο πλαίσιο προγράμματος του Ελληνο-Αζέρικου Κέντρου Νεότητας.  

Το βράδυ της Δευτέρας 24ης Αυγούστου στο ξενοδοχείο «Avantis», η Δημοτική Αρχή, παρέθεσε δείπνο στην ξένη αποστολή ενώ ανταλλάχθηκαν ευχές και (ξένια) δώρα.

Το δείπνο εξελίχθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Κατά τη διάρκειά του, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντηλλάγησαν ιδέες και προτάσεις για περαιτέρω εμβάθυνση και προώθηση της σχέσης φιλίας και συνεργασίας των δυο πλευρών, τόσο στον τομέα του πολιτισμού, με τους νέους μας να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν τη διαδικασία, όσο και σε πιθανές δράσεις σε πρόσφορους τομείς επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερη στόχευση στον τουρισμό.

Η παρουσία της Αζέρικης αποστολής στην Ερέτρια, αποτέλεσε ευκαιρία αλληλογνωριμίας και έθεσε τη βάση για την απαρχή μιας έμπρακτης και γόνιμης συνεργασίας.

 

 

Αναγνώστηκε 382 φορές

Print Friendly, PDF & Email