Πέμπτη 21 Φεβρουάριου 2019

Λήξη Μαθημάτων Κατηχητικών Αρχ. Περιφέρειας.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου  το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας Η Εορτή Λήξης των μαθημάτων των κατηχητικών Σχολείων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βασιλικού, Ερέτριας, Αμαρύνθου.

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ερέτριας, φιλοξένησε και διέθεσε μέσω του Νομικού του προσώπου, ο ΄΄Δαφνηφόρος Απόλλων΄΄ όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα (εξέδρα, ηχητικά συστήματα, φωτισμό) καθώς και το προσωπικό για την άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Υπό την σκέπη της Αγίας Μητροπόλεως μας και με τις ευλογίες του Ποιμενάρχου μας, κ.κ. Χρυσοστόμου τα Κατηχητικά Σχολεία των Ενοριων του Βασιλικού, της Ερέτριας, της Αμαρύνθου, και της Γυμνού, με τους Κατηχητές και τους προισταμένους Ιερείς προσέφεραν

Ένα μεστό σε νοήματα Πρόγραμμα, με Θεατρικά κομμάτια και πολύ καλά προετοιμασμένα μουσικά σύνολα από τις παιδικές χορωδίες τους, διασκεδάζοντας και δίνοντας μηνύματα Ελπίδας και αγάπης, στο μεγάλο σε αριθμό κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Στις ομιλίες τους τόσο ο Μητροπολίτης όσο και η Δήμαρχος Ερέτριας, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων που τέρπουν αλλά και αναδεικνύουν το ρόλο των Κατηχητικών Σχολείων αφού αυτά διδάσκουν ηθικές αξίες, φέρνουν τούς νέους κοντά στις αρχές της Ορθοδοξίας, και κοινωνικοποιούν την Νεολαία μας, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Ευχαρίστησαν τέλος θερμά τους διοργανωτές αλλά και όλα τα παιδιά – Κατηχητόπουλα για την Συμμετοχή τους.

Αναγνώστηκε 388 φορές

Print Friendly, PDF & Email