Πέμπτη 21 Φεβρουάριου 2019

Οι Δήμοι ενώπιον του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΣ

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη σε ένα αρραγές μέτωπο θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά της, με στόχο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταρρύθμιση του Κράτους. Ωστόσο δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την υποβάθμιση του ρόλου και του έργου της.». Με αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα –σε περίπτωση που τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν γίνουν αποδεκτά- ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκλεισε τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Αθήνα

Στη συνέλευση έδωσε το «παρών» και η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ Γιάννη Λάμπρου.

Κατά τη συνέλευση κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις οι οποίες κατεγράφησαν και θα αποτελέσουν τη βάση γα ένα κοινό κείμενο θέσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων το οποίο η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το τελικό κείμενο θα εγκριθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ερέτριας έχει συνεισφέρει με προτάσεις προκειμένου να  συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο
.

 

Αναγνώστηκε 303 φορές

Print Friendly, PDF & Email