Τρίτη 22 Μάιου 2018

Eρέτρια

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ερέτριας έπαιξαν και εκπαιδεύτηκαν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερέτριας εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον τομέα της ανακύκλωσης.

Για το σκοπό αυτό και με επικέντρωση στα μικρά παιδιά –τους μελλοντικούς πολίτες του Δήμου-, την Παρασκευή 8 Μαΐου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι, στην παραλία της Ερέτριας φιλοξενήθηκε το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Προσφέροντας μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση που ταξίδεψε τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, στον σύγχρονο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης συσκευασιών.

Οι 400 και πλέον μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, συμμετέχοντας σε γνωστά σε όλους παιχνίδια (παζλ, ψάρεμα, μπόουλινγκ, τροχός, κρίκοι, φιδάκι, ψάρεμα, στοχοβολία, τσουβαλοδρομία), προσαρμοσμένα κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης και εμπλουτισμένα με ακόμα πιο διασκεδαστικές ενέργειες, υπό τους ήχους της μουσικής και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εμψυχωτών, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν μα κυρίως, να ευαισθητοποιηθούν για το πως η ανακύκλωση των συσκευασιών μπορεί να «αγκαλιάσει» την καθημερινότητά τους.

Τα παιδιά γνώρισαν ποια υλικά υποδέχονται οι μπλε κάδοι και ποια είναι η σωστή χρήση τους. Και κατανόησαν ότι η ανακύκλωση συσκευασιών είναι μια εύκολη αλλά και απαραίτητη συνήθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Είναι δε βέβαιο ότι και θα συμβάλλουν ενεργά τα ίδια στο εγχείρημα και θα αποτελέσουν αναμεταδότες του  μηνύματος, παροτρύνοντας τους μεγάλους να εντάξουν την πρακτική της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους.

Σε μήνυμα της, με αφορμή τη δράση του «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης» για τους μικρούς φίλους του μπλε κάδου, η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή θέλει τα παιδιά στην πρωτοπορία του αγώνα για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Επενδύει στις γνώσεις και τις ευαισθησίες τους. Γνωρίζοντας ότι η ευσυνειδησία τους αποτελεί δυναμικό κεφάλαιο για το μέλλον του τόπου.»

Η Δήμαρχος χαρακτήρισε «πράξη ευθύνης» τη συμμετοχή όλων των πολιτών στην πρακτική της ανακύκλωσης και έθεσε ως στόχο «την καλύτερη (με σωστή και συστηματική χρήση των μπλε κάδων) και αποδοτικότερη (με αύξηση των συλλεγόμενων ποσοτήτων) υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 260 φορές

Print Friendly, PDF & Email