Πέμπτη 21 Φεβρουάριου 2019

Ο Δήμος Ερέτριας συμμετέχει στις προσπάθειες αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον όμορο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Ερέτριας οι σύλλογοι, οι φορείς και οι δημότες, στηρίζουν και συμμετέχουν στις προσπάθειες που καταβάλει ο όμορος Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για  αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχεται στην ευρύτερη περιοχή μέσω του Κέντρου Υγέιας Αλιβερίου και των περιφερειακών τοπικών ιατρείων.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου κια ώρα 19.00 μ.μ. στον χώρο του Εργατικού κέντρου Αλιβερίου, με σκοπό να αποτραπούν οι δυσμενείς εξελίξεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας που αφορούν την περιοχή μας, και να προγραμματισθούν δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 Κύρια αιτήματα αποτελούν η καλύτερη λειτουργία και στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όσο και στα περιφερειακά ιατρεία, ένα εκ των οποίων, είναι και αυτό του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμαρύνθου, του Δήμου Ερέτριας.

 Η Ίδρυση και λειτουργία μονάδας ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στον τομέα της άμεσης ιατρικής βοήθειας και διακομιδής για την ευρύτερη περιοχή και λόγω του κακού οδικού δικτύου αλλά και της απόστασης από το κεντρικό νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο  Δήμος Ερέτριας κατανοώντας την αδήριτη ανάγκη και την πρωταρχική σημασία στον χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας, θα είναι παρών στην συγκέντρωση , θεσμικά αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή φορέων κια πολιτών.

Επίσης ο Δήμος Ερέτριας ενισχύοντας τις κοινές θέσεις και την συνολική προσπάθεια, για τον σκοπό αυτό, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του, ομόφωνα ψήφισε και κοινοποίησε τις παρακάτω αποφάσεις:

 

1) Στήριξη και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ αλιβερίου, σύμφωνα με το υπηρεσιακό σημείωμα της δ/vσης τομέα Κύμης κια Καρύστου.

2) Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, επάνδρωση και όχι αποδυνάμωση του με προσωπικό για την αντιμετώπιση των περιστατικών της περιοχής.

3) Συμπαράσταση στον αγώνα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου για στήριξη του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Αναγνώστηκε 328 φορές

Print Friendly, PDF & Email