Τετάρτη 21 Μάρτιου 2018

Eρέτρια

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη & παραδοσιακοί χοροί στο Δήμο Ερέτριας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/7/13

Η αρχαία κωμωδία, ο Πλούτος του Αριστοφάνη, «επέστρεψε» στο σπίτι της, το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας. Την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, παρουσίασε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας, η θεατρική ομάδα ΑΜΑΡΥΣΣΩ του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αμαρύνθου.

Ο χώρος έξω από το αρχαίο θέατρο, ήταν κατάμεστος, από κατοίκους του Δήμου Ερέτριας αλλά και από επισκέπτες που ταξίδεψαν μέχρι την περιοχή μας για να παρακολουθήσουν την εξαιρετική αυτή παράσταση. Την κωμωδία παρακολούθησε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας καθώς επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Συντελεστές. Μετάφραση: Ειρήνη Μελά Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα, Ειρήνη Μελά, Γιάννης Καρούνης ΟΜΑΔΑ Πειρα(γ)μα. Διανομή: Πλούτος: Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, Χρεμύλος: Νίκος Γουναρόπουλος, Καρίωνας: Βαγγέλης Παπαδέας, Πενία: Μαρία Ψυρίδη, Βλεψίδημος/Νέος: Μαρία Σεφερλή,Γυναίκα Χρεμύλου: Αρετή Ορλανδάτου,Δίκαιος: Λένα Πεπέ,Παιδί: Μαρία Γάσπαρη, Συκοφάντης: Άγγελος Ξηφαράς,Γριά: Αρετή Ορλανδάτου, Ερμής: Ευαγγελία Κόντου, Ιερέας: Κίτσα Φραγκουλοπούλου, Χορός: Αρετή Ορλανδάτου, Μαρία Ψυρίδη, Μαρία Σεφερλή, Μαρία Γάσπαρη, Λένα Πεπέ, Ευαγγελία Κόντου, Άγγελος Ξηφαράς, Κίτσα Φραγκουλοπούλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεατρική ομάδα ΑΜΑΡΥΣΣΩ θα παρουσιάσει εκ νέου τον Πλούτο του Αριστοφάνη και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ερέτριας. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2013 που θα πραγματοποιηθούν  στο Δήμο Ερέτριας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.eretria.gr

Και αν η Ερέτρια είχε το Σαββατοκύριακο είχε έντονο το «άρωμα» από την Αρχαία Κωμωδία, στην Αμάρυνθο, την έτερη παραλιακή πόλη του Δήμου Ερέτριας, οι κάτοικοι διασκέδασαν και χόρεψαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Τα μέλη των Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου πραγματοποίησαν την Ετήσια Εκδήλωση την Κυριακή 7 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία Αμαρύνθου.

Χορευτές όλων των ηλικιών, μέλη των χορευτικών τμημάτων του Ιερού Ναού καθώς και άλλων τμημάτων από το Αλιβέρι, όλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές ξεσήκωσαν για περισσότερη από μιάμιση ώρα όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Και αμέσως μετά την εκδήλωση, οι ιερείς των ναών χορευτές και εκατοντάδες κάτοικοι, το έριξαν στο χορό, στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου.

Ο εφημέριος του ναού πατ.Θεαγένης  στην εναρκτήρια ομιλία του, επεσήμανε ότι για κάποιους αποτελεί πρόκληση να υπάρχουν σε δημόσιους χώρους η Ελληνική Σημαία και η αντίστοιχη της Ιεράς Συνόδου. Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στο καλοσώρισμά του, απάντησε, ότι τα ιδανικά της χώρας μας που εκφράζονται μέσα από τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Θρησκεία είναι αυτά που κρατούν το λαό μας ενωμένο και δεν έχουμε χάσει την ιδιαίτερή ταυτότητά μας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Σημείωση: περισσότερες φωτογραφίες και από τις δύο εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο λογαριασμό που διατηρεί ο Δήμος Ερέτριας στο facebook σε δύο διαφορετικά άλμπουμ.

Αναγνώστηκε 1158 φορές

Print Friendly, PDF & Email