Τρίτη 22 Μάιου 2018

Eρέτρια

Παρεμβάσεις του Δήμου Ερέτριας για αποκατάσταση των χώρων εγκατάστασης πυλώνων υψηλής τάσης

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Σε αποκατάσταση των εντός των ορίων του τέως Δήμου Αμαρυνθίων χώρων, όπου έχουν εγκατασταθεί οι πυλώνες της γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του δικτύου υψηλής τάσης, θα προχωρήσει ο Δήμος Ερέτριας.

Οι εργασίες αποκατάστασης των δρόμων, τα συνοδά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οι δενδροφυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν με μηχανήματα που θα παραχωρήσει στο Δήμο Ερέτριας η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας / καθ’ ολοκληρία θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε.).

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της νέας Δημοτικής Αρχής να ενεργοποιήσει υποχρεώσεις της ΔΕΗ που είχαν αναληφθεί από το 2009, με την έναρξη εγκατάστασης των σχετικών πυλώνων, βάσει συμφωνηθέντων μεταξύ του τότε Γεν. Δ/ντή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Επιχείρησης και κλιμακίου Δημοτικών Συμβούλων και Κοινοτικών Συμβούλων Γυμνού, συνοδευόμενων από τον πρώην Βουλευτή Δημ. Πιπεργιά.  

Στο σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής περί ενεργοποίησης-υλοποίησης της τότε συμφωνίας, ανταποκρίθηκε η ΑΔΜΗΕ Α.Ε., που αποτελεί  καθ’ ολοκληρία θυγατρική και συνέχεια της ΔΕΗ Α.Ε. στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

Αναγνώστηκε 406 φορές

Print Friendly, PDF & Email