Σαββάτο 20 Οκτώβριου 2018

Eρέτρια

Πρόσφυγες στην Αμάρυνθο ;

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ενημερώνουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου Olympic Star, που βρίσκεται εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Ερέτριας και είχε διακόψει την λειτουργία του τα τελευταία τρία έτη, εγκαθιστά στο ξενοδοχείο 300 πρόσφυγες!

    Η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την πρόθεση αυτή και προσπάθησε προβάλλοντας όλα τα επιχειρήματα που μπορούσε (τουριστικός χαρακτήρας και προορισμός, μικρή δυνατότητα αστυνόμευσης και ασφάλειας, ανεπαρκείς δομές υγείας, οδικό δίκτυο, κ.α.) και έκανε όλες τις παρεμβάσεις που ήταν δυνατόν για να το αποτρέψει. Παρ’  όλα αυτά και ενώ ακόμη το θέμα ήταν ανοικτό και δεν είχε ληφθεί η τελική σχετική απόφαση, ενημερωθήκαμε ότι έρχονται 300 πρόσφυγες και ότι εντός του Ξενοδοχείου θα εγκατασταθεί κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας (περίπου 10 υπάλληλοι) για τον έλεγχο των εγγράφων τους και την ευταξία.

    Πρέπει να γνωρίζετε ότι σ’  αυτόν τον αγώνα ήταν δίπλα μας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός.

    Διαφωνούμε με τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης που δε λαμβάνει υπόψη τη τοπική κοινωνία, την άρνηση των πολιτών και τις πραγματικές τους ανάγκες.

    Η περιοχή μας είναι Τουριστική και θεωρούμε ότι η επιλογή της να στείλει μετανάστες πλήττει το Δήμο μας και προσθέτει επιπλέον προβλήματα, σε μια περιοχή που μαστίζεται από ανεργία, φτώχεια και προβλήματα που χρονίζουν.

    Η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες ζητούν και διεκδικούν ανάπτυξη και καλύτερο επίπεδο ζωής!

    Και ρωτάμε:

Με την εγκατάσταση των προσφύγων θα έρθει η ανάπτυξη; Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μας;

Διεκδικούμε επανεξέταση της απόφασης εγκατάστασης των προσφύγων και διάλογο με την τοπική κοινωνία για λύση των χρόνιων προβλημάτων για πραγματικές επενδύσεις και ανάπτυξη!!

 

                                                                      Η Δήμαρχος

                                                         Αμφιτρίτη Αλημπατέ

Αναγνώστηκε 690 φορές

Print Friendly, PDF & Email