Δευτέρα 19 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Συνάντηση για Ανάπτυξη του Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Ερέτριας συνάντηση της Δημάρχου  Αμφιτρίτης Αλημπατέ με ομάδα δημοσιογράφων από την Λιθουανία που δραστηριοποιούνται στον χώρο  του τουρισμού και αρθρογραφούν σε μεγάλα και έγκριτα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα προτείνοντας  και δημιουργώντας  τουριστικούς προορισμούς.

Η οκταμελής ομάδα βρέθηκε στην χώρα μας προσκεκλημένη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας  και τον ΕΟΤ με σκοπό να γνωρίσει από κοντά την περιοχή όλης της Περιφέρειας, προτείνοντάς την στην συνέχεια σαν τουριστικό προορισμό μέσω των ΜΜΕ στο κοινό τους.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό να γίνει ο Δήμος Ερέτριας με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (ξενοδοχειακές μονάδες, θάλασσα, ορεινός όγκος, Μουσείο, αρχαιολογικά μνημεία, εγγύτητα στην Ακρόπολη των Αθηνών και στο αεροδρόμιο κ.α.) τουριστικός προορισμός τις επόμενες τουριστικές περιόδους.

Το κλίμα φιλικό και οι δημοσιογράφοι, που σημειωτέον ήταν γυναίκες στο σύνολο τους, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιστορικά στοιχεία της  περιοχής που ανέφερε η Δήμαρχος για να καταλήξουν σε αμοιβαίες προσκλήσεις  επισκέψεων όπως επίσης και για την δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων σε πολιτιστικά θέματα.

Ενθουσίασε τέλος η πρόταση της κ. Αλημπατέ να μεταφραστεί στην γλώσσα τους το τουριστικό ενημερωτικό έντυπο του Δήμου Ερέτριας.

Την ξενάγηση και γνωριμία από κοντά με την περιοχή της Εύβοιας ανέλαβαν οι κύριοι Γ. Κάλφας ξενοδόχος από την Ερέτρια, γραμματέας της ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ερέτριας, Σ.  Αλάμπεης, πρόεδρος των ενοικιαζόμενων δωματίων Αμαρύνθου  επίσης μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ερέτριας και ο κ.  Σπανός, ξενοδόχος από την Κύμη.

Συνάντηση για Ανάπτυξη του Τουρισμού

Συνάντηση για Ανάπτυξη του Τουρισμού

Αναγνώστηκε 389 φορές

Print Friendly, PDF & Email