Τετάρτη 21 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου

Τη Πέμπτη 20-11-2014 η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αλημπατέ Αμφιτρίτη συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Ωρωπού κ. Ρούσση Θωμά και τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Μ. Γιακουβάκη, επισκέφτηκαν τον Υπουργό Ναυτιλίας  & Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.

Το κλιμάκιο των αιρετών συνόδευε ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Κ. Μαρκόπουλος, με παρέμβαση του οποίου είχε οριστεί η συνάντηση.

Οι Δήμαρχοι Ερέτριας & Ωρωπού περιέγραψαν τις τραγικές συνέπειες που έχει η διακοπή της πορθμειακής γραμμής για τις πόλεις τους, οικονομικές, κοινωνικές καθώς και πολιτιστικές, τον μαρασμό της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της ανεργίας, αλλά και την αδυναμία των πολιτών τόσο από την Εύβοια όσο και από την Αττική να μεταβούν στο τόπο εργασίας τους.

Αφού όλοι συμφώνησαν ότι αποτελεί «πλήγμα» η διακοπή της πορθμειακής γραμμής, ο κ. Υπουργός καθώς και ο κ. Γ. Γραμματέας του Υπουργείου πρότειναν να γίνει άμεσα κοινή σύσκεψη με τους πλοιοκτήτες, να εξεταστούν τα αιτήματά τους ώστε να είναι βιώσιμη η πορθμειακή γραμμή προς όφελος των κοινωνιών.

Η συνάντηση έληξε σε θετικό κλίμα αντιμετώπισης του προβλήματος και η νέα σύσκεψη ορίστηκε τη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 11:00΄ π.μ.         

Αναγνώστηκε 307 φορές

Print Friendly, PDF & Email