Δευτέρα 19 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Συνάντηση με το ΚΑΠΕ

Σύσκεψη για θέματα ενέργειας είχε κλιμάκιο του Δήμου Ερέτριας με το ΚΑΠΕ (Κέντρο Aνανεώσιμων Πηγών και αξιοποίησης Ενέργειας ) σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου στην έδρα της εταιρίας στο Πικέρμι Αττικής.

Η  Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο πρώην Δήμαρχος Βασίλειος Βελέντζας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ερέτριας κ. Ιωάννης Λάμπρου, η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Μαρία Παπαγγελή και ο προιστάμενος μηχανολόγος, κ. Δημήτρης Σουγιουλτζής, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και τον επιστημονικό Διευθυντή του ΚΕΠΑ, σε μια παραγωγική και γόνιμη συνάντηση ενημέρωσης, για την χάραξη στρατηγικής και τον το προγραμματισμό, ώστε με την εκμετάλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την χρήση νέων τεχνολογιών, να υπάρξει μείωση του κόστους κυρίως στον ηλεκτρισμό, αλλά και συνολική ενεργειακή αναβάθμιση με παράλληλα και περιβαλλοντικά οφέλη.

Το κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας είναι ο Εθνικός φορέας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών, της ορθολογικής χρήσης και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Με σύγχρονο ερευνητικό κέντρο, δραστηριοποιείται δυναμικά, στα πλαίσια της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, δημιουργώντας πρότυπα και προτείνοντας λύσεις και μοντέλα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των Δήμων, ενώ με την χρήση σύγχρονων χρηματοοικονομικών εργαλείων, και τεχνογνωσία, διευκολύνει και ελαχιστοποιεί τις διαδικασίες για προγράμματα και μελέτες που έχουν επιλεγεί .

Η εργασίες της συνάντησης επικεντρώθηκαν :

  α)  Στην διερεύνηση για την επιλογή της βέλτιστης πρότασης για την εφαρμογή του προγράμματος αλλαγής λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με νέας, (led) με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, άρα οικονομικό όφελος και καθαρότερο περιβάλον για τους Δημότες

   β) Στις δυνατότητες εφαρμογών νέων τεχνολογιών για την καλύτερη  και αποδοτικότερη διαχείριση των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης απο την ΔΕΥΑΕ και εξοικονόμησης ενεργειας στη λειτουργία των αντλιοστασίων.

γ) Στη κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στον ορεινό όγκο της Σέττας λόγω της ύπαρξης επαρκών ποσοτήτων ύδατος, αλλά και του συγκριτικού πλεονεκτήματος του μεγάλου ύψους που διαθέτει η περιοχή, (600 μ.)

Να αναφέρουμε τέλος ότι η εν λόγω σύσκεψη που ήταν και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής αρχής, για εξοικονόμηση ενέργειας, αειφόρο ανάπτυξη, καθαρότερο περιβάλλον, καλές πρακτικές, και εν τέλει αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών της.

   

     

 

Αναγνώστηκε 158 φορές

Print Friendly, PDF & Email