Τετάρτη 21 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Συντονισμένες οι Ενέργειες για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Ωριαία συνάντηση είχε η Δήμαρχο Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, με τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο.

Η Δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Λάμπρου και τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Σίμο Χριστόπουλο, υπευθύνους για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού, ενημέρωσε τον Πανοσιολογιώτατο Γραμματέα και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συν. Γραφείου, για τις δράσεις του Δήμου στα θέματα που αφορούν την ανάδειξη και προβολή του Προσκυνηματικού Τουρισμού στα όρια του Δήμου Ερέτριας.

Από την πλευρά του, ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματεύς ενημέρωσε την Δήμαρχο και τους συνεργάτες της για την έως σήμερα δραστηριότητα του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνοντας ειδική μνεία στον ορισμό εκπροσώπου σε κάθε μία από τις Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκ. Τουρισμού), καθώς και για τις σχεδιαζόμενες για το έτος 2015 δράσεις και συμμετοχές του σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατα κυκλοφορηθέντος νέου Ερωτηματολογίου για Θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Καταγραφής των Μοναστηριακών και Εκκλησιαστικών Προϊόντων.

Μετά την συνάντηση η Δήμαρχος και οι συνεργάτες της, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, είχαν ολιγόλεπτη επικοινωνία και συνεργασία με τον νέο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, όπου τονίσθηκε η ιδιαίτερη αξία και σημασία της συνεργασίας των Tοπικών Φορέων με τις Συνοδικές Υπηρεσίες και τις κατά τόπους Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναγνώστηκε 433 φορές

Print Friendly, PDF & Email