Δευτέρα 19 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Σχέδιο Αντισεισμικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/1/14

Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση των σεισμικών φαινομένων, έχει εκπονήσει το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας.

Συγκεκριμένα, στο συνημμένο έγγραφο που εκτείνεται σε 63 σελίδες  οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν συμβουλές για το πώς μπορούν να προστατεύσουν εαυτόν και να θωρακίσουν τις κατοικίες τους πριν την εκδήλωση σεισμού, τί πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του φαινομένου καθώς και σε ποιά σημεία πρέπει να συγκεντρωθούν αμέσως μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας που έχει αναλάβει το σχεδιασμό διαχείρισης της κατάστασης μετά την εκδήλωση του εγκέλαδου, επικουρικό ρόλο διαδραματίζουν και οι εθελοντές που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων και Ειδικευμένων Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στον δήμο μας δραστηριοποιείται μια εθελοντική ομάδα ενταγμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με την ονομασία Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Δήμου Αμαρυνθίων & όμορων Δήμων  «Ο Όλυμπος» «Ε.Δ.Δ.Α.Κ.Ο.Δ» .

Ο Δήμος Ερέτριας με βάση τον χάρτη σεισμικής επικινδυνότητας είναι στην πρώτη ζώνη. Η ύπαρξη ρηγμάτων (Ωροπού, Αταλάντης κλπ) καθιστούν επιτακτική την ανάγκη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση σεισμικού φαινομένου.

Ολόκληρο το σχέδιο Αντισεισμικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας μπορείτε να το δείτε εδώ:

ANTISEISMIKH PROSTASIA DHMOU ERETRIAS

Αναγνώστηκε 575 φορές

Print Friendly, PDF & Email