Σαββάτο 20 Οκτώβριου 2018

Eρέτρια

Σύσκεψη για το παραλιακό μέτωπο της Ερέτριας στο Υπουργείο Ναυτιλίας

H αναπλάση και τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας ήταν το θέμα της σύσκεψης  της Δημάρχου Ερέτριας και των συνεργατών της, με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η δήμαρχος της Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ ενημέρωσε τον υπουργό , τον γ.γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, για τη σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμένος Ν. Ευβοίας , για το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί  και αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου όλος ο αιγιαλός

Προβλέπεται η δημιουργία ελέυθερου πεζόδρομου χώρου, δίπλα στη θάλασσα, για περίπατο  των κατοίκων και των επισκεπτών,  ενώ με τηνδιευθέτηση του χώρου θα νομιμοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 ευρώ και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την υλοποίηση του.

Ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το υπουργείο θα βοηθήσει στην κατασκευή του έργου, προκειμένου να επέλθει η νομιμοποίηση, αλλά και η αισθητική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τμήμα του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και από τον Ο.Λ.Ν.Ε.

Αναγνώστηκε 265 φορές

Print Friendly, PDF & Email