Πέμπτη 19 Οκτώβριου 2017

Eρέτρια

Σύσκεψη για το παραλιακό μέτωπο της Ερέτριας στο Υπουργείο Ναυτιλίας

H αναπλάση και τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας ήταν το θέμα της σύσκεψης  της Δημάρχου Ερέτριας και των συνεργατών της, με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η δήμαρχος της Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ ενημέρωσε τον υπουργό , τον γ.γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, για τη σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμένος Ν. Ευβοίας , για το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί  και αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου όλος ο αιγιαλός

Προβλέπεται η δημιουργία ελέυθερου πεζόδρομου χώρου, δίπλα στη θάλασσα, για περίπατο  των κατοίκων και των επισκεπτών,  ενώ με τηνδιευθέτηση του χώρου θα νομιμοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 ευρώ και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την υλοποίηση του.

Ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το υπουργείο θα βοηθήσει στην κατασκευή του έργου, προκειμένου να επέλθει η νομιμοποίηση, αλλά και η αισθητική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τμήμα του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και από τον Ο.Λ.Ν.Ε.

Αναγνώστηκε 149 φορές