Τετάρτη 21 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

Σύσκεψη με την Όλγα Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο Τουρισμού

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 Τη Δευτέρα 24-11-2014 η Δήμαρχος Ερέτριας, με τον ειδικό Σύμβουλο κ. Σίμο Χριστόπουλο είχαν 3ωρη σύσκεψη με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και με τον Ευβοιώτη Γ. Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Τάσο Λιάσκο, ο οποίος στήριξε τη Δήμαρχο σε όλα της τα αιτήματα και τον Γ. Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών & Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Πυργιώτη.

Αφού η Δήμαρχος εξέθεσε τα μεγάλα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Ερέτριας, δόθηκε προτεραιότητα στα:

  1. Στήριξη του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της αξιοποίησης του ακινήτου «Νησί Ονείρων» και ορίστηκε εντεταλμένος υπάλληλος να το προωθεί.
  2. Στήριξη του Υπουργείου και συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την έγκριση της Οριστικής μελέτης του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας και ορίστηκε εντεταλμένος υπάλληλος να το παρακολουθεί.
  3. Στήριξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Δόθηκε έμφαση στο Θρησκευτικό Τουρισμό και στη συνεργασία με τους εντεταλμένους του Τουρισμού από την Εκκλησία της Ελλάδας. Παραδόθηκε στην κα Υπουργό κατάλογος με τους ναούς, τα εξωκκλήσια και τα μοναστήρια του Δήμου που έχει εκπονηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Αμαρύνθου. Επίσης συζητήθηκαν τα Σπήλαια της Σέττας, ποδηλατόδρομοι κ.α.
  4. Συζητήθηκε ακόμη η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ερέτριας & Αμαρύνθου και παρουσία της Δημάρχου έγινε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Τσέργα Αθανάσιο ο οποίος επιβεβαίωσε τη πρόθεσή του να βοηθήσει για το σκοπό αυτό.

Τέλος, η Υπουργός ζήτησε από το Δ/ντή του Υπουργείου, κ. Κρομμύδα Κώστα, να της καταθέσει γραπτό υπόμνημα για τα θέματα της Ερέτριας που συζητήθηκαν και τους αρμόδιους που τα παρακολουθούν, για να έχει ολοκληρωμένη επίβλεψη στο έργο.

Είναι γεγονός, ότι για ένα τουριστικό Δήμο, όπως ο Δήμος μας, το Υπουργείο Τουρισμού είναι πολύτιμος συμπαραστάτης και αρωγός.     
 

Αναγνώστηκε 356 φορές

Print Friendly, PDF & Email