Παρασκεύη 21 Σεπτέμβριου 2018

Eρέτρια

Σύσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής , κ. Γ. Μουζάλα της Δημάρχου Ερέτριας, κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ και του Αντιπεριφερειαρχη Ευβοίας , κ. Φάνη Σπανού .

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.
Σήμερα , Παρασκευή 12 Ιανουαρίου , πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής , κ. Γ. Μουζάλα , της Δημάρχου Ερέτριας, κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας , κ. Φάνη Σπανού , στο Υπουργειο .
Η συνάαντηση αυτή προγραμματίστηκε στα πλαίσια της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας (13 -12-2017 )και της σύσκεψης των φορέων που ακολούθησε (27 -12-2017 ), στην Αμάρυνθο,  με θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο ξενοδοχείο ΣΤΕΦΑΝΙΑ της Αμαρύνθου.
Η Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσαν τα αιτήματα των φορέων στον Υπουργό και περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποκλεισθεί ο Δήμος Ερέτριας απο τη φιλοξενία προσφύγων, δίνοντας έμφαση στην Τουριστική φυσιογνωμία του Δήμου Ερέτριας και και στον Αρχαιολογικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα .
Ο Υπουργός , ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τα επιχειρήματα , δεσμεύτηκε :

Α . ότι οι 87 πρόσφυγες,που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ΣΤΕΦΑΝΙΑ , θα αποχωρήσουν στο τέλος Μαρτίου, χωρίς να παραταθεί το Συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη.
Β. ότι θα εξαιρεθεί ο Δήμος Ερέτριας απο οποιαδήποτε μελλοντική εγκατάσταση – φιλοξενία προσφύγων , για τους λόγους που περιγράφηκαν.
Τις παραπάνω δεσμεύσεις ο Υπουργός θα τις αποστείλει και εγγράφως , ώστε να ανακοινωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος , σημείωσε , ότι στο διάστημα που διαρκεί η Σύμβαση ,εως 31 -3 -2018 , εφόσον αυτή προβλέπει 180 άτομα , δε δεσμεύεται οτι δε θα αυξηθεί ο αριθμός τους .

Αναγνώστηκε 174 φορές

Print Friendly, PDF & Email