Δευτέρα 18 Φεβρουάριου 2019

Χιονισμένα τα ορεινά χωριά του Δήμου Ερέτριας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/1/2013

Στα λευκά είναι ντυμένα τα ορεινά χωριού του δήμου Ερέτριας με το χιόνι στη Σέττα, το πιο ορεινό χωριό της Εύβοιας, να φτάνει τα 30 εκατοστά και κατά τόπους το μισό μέτρο.

Τα μηχανήματα δήμου Ερέτριας εργάζονται από νωρίς το πρωί για να ανοίξουν το δρόμο, που κατά σημεία παραμένει κλειστός, και ρίχνουν αλάτι για τον πάγο.  Άμεσα αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τη Σέττα, από το οδικό δίκτυο Γυμνό – Σέττα καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες.  

Ήδη από εχθές το βράδυ έχουν φτάσει στη Σέττα δεκάδες επισκέπτες μαζί με τις οικογένειές τους. Όλα τα καταστήματα και τα παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν εκλεκτούς μεζέδες από ντόπια κρέατα παραμένουν ανοιχτά.

 Για τους λιγότερο… τολμηρούς επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν μονοήμερη εκδρομή και ίσως διστάζουν να οδηγήσουν μέχρι τα 800 μέτρα που βρίσκεται η Σέττα, μπορούν να απολαύσουν τη φιλοξενία των κατοίκων του χωριού Γυμνό, που βρίσκεται οδικώς μόλις 8 λεπτά από την παραθαλάσσια πόλη Αμάρυνθο.  Σχεδόν δύο χιλιόμετρα πριν το Γυμνό βρίσκεται το γραφικό χωριό Καλλιθέα στο οποίο όλα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά ακόμη και με το χιονιά.

8 Ιανουαρίου 2013

 

Αναγνώστηκε 481 φορές

Print Friendly, PDF & Email