Τετάρτη 24 Απρίλιου 2019

Συνεχής και γόνιμη η συνεργασία του Δήμου Ερέτριας με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα

Τηv Τρίτη , 23 Οκτωβρίου , ο Διευθυντής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής , κ Καρλ Ρεμπερ , με τον Γραμματεία , κ Τομπιας Κραφτ, επισκέφτηκαν το Γραφείο Δημάρχου σε προκαθορισμένη συνάντηση !
Πολ λα και σοβαρά τα θέματα που συζητήθηκαν :
– Αίτημα για παραχώρηση δημοτικού χώρου , με σκοπό την επέκταση του Μουσείου Ερετριας ,ώστε να στεγαστεί και εκτεθεί ο όγκος των νέων αρχαιολογικών ευρημάτων , που ήρθαν στο φως , στις ανασκαφές της Ν.Παλαίστρας στην Ερέτρια και στο Ιερό της Αμαρυνθιας Αρτέμιδος , στην Αμάρυνθο .
-Ενημέρωση για το νέο οικόπεδο που αγοράστηκε στο χώρο των ανασκαφών στην Αμάρυνθο , επί της εθνικής οδού με χρήματα που έφεραν από την Ελβετία .
-Ενημέρωσή για τον προγραμματισμό αγοράς δυο ακόμη οικοπέδων στο χώρο της ανασκαφής, ώστε να αποκαλυφθεί όλος ο περίλαμπρος Ναός .
-Συζήτηση για το όραμα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής ,άλλα και της Δημοτικής Αρχής , για τη δημιουργία ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 10 στρεμμάτων στην Αμάρυνθο , με σκοπό την προβολή και επισκεψιμότητα των μνημείων.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι προχωρά ήδη η ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της Ερετριας
και η δημιουργία ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ , με συνεργασία και πρωτοβουλίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας , του Διαζώματος , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος , της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής και του Δήμου Ερετριας . Ήδη , ο κ Μπένος Σταύρος , Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα , έχει απευθυνθεί σε μεγάλους χορηγούς για τη χρηματοδότηση της Μελέτης  Ενοποίησης των μνημείων , με θετική ανταπόκριση . Το αίτημα το συνυπέγραψε και ο Δήμος Ερετριας .
-Ενοποίηση του χώρου , λόφου της Παλαιοχώρας με τα βυζαντινά εκκλησάκια του , με τα μνημεία που έρχονται στο φως – Ναός Αρτέμιδος , για ολιστική ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς , διαχρονικά.
-Τέλος , συζητήθηκε ότι , ήδη , προγραμματίζονται εορτές στην Ελβετία για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους ( 1821 -2021 ) ,με σκοπό να αναδειχθεί ο ρόλος του Φιλελληνισμού και η προσφορά της Ελβετίας και στην οργάνωση του νέου Ελληνικού Κράτους .
Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή θα έχει ενεργό ρόλο , και ο Δήμος Ερετριας θα είναι παρών
Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Ερέτριας,  δεν είναι η ώρα να το αποκαλύψω , άλλα προ αναγγέλλω ότι ζήτησα , προσωπικά , ένα πολύ μεγάλο ΔΩΡΟ για τον ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ , επί τη ευκαιρία της επετείου , και με ενθουσιασμό αποφασίστηκε να προγραμματίσουμε την υλοποίηση του με κοινές δράσεις !
Ήταν μια συνάντηση με όραμα !
Τους ευχαριστώ εκ μέρους των δημοτών μας και της Πατρίδας μας για τον έμπρακτο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ τους !

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Αναγνώστηκε 154 φορές

Print Friendly, PDF & Email