Κυριακή 17 Φεβρουάριου 2019

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας – τελευταία συνεδρίαση για το 2018

Η τελευταία για το έτος 2018 Συνεδρίαση ΔΣ ,έδωσε σε όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλους , Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης , χαρά και βαθειά ικανοποίηση !
– Έγινε ενημέρωση για την εισροή 1 043 000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ στο ταμείο του Δήμου Ερέτριας ,που έκανε το Δήμο μας πλουσιότερο για να διατεθούν προς όφελος των δημοτών.
– Έγινε ενημέρωση ότι εγκρίθηκε η δημιουργία της Ναυτικής Σχολής στην Ερέτρια, με το όνομα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ . Το Φεβρουάριο θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο.
– Έγινε ενημέρωση για την έναρξη της Μελέτης » ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ », Χορηγός της Μελέτης ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Έχει εγκριθεί ήδη η χρηματοδότηση της Μελέτης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της ΟΧΕ Πολιτιστικές Διαδρομές.
Καθοριστικός ο ρόλος και πάλι του Σωματείου Διάζωμα και πρωτεργάτης ο κ Σταύρος Μπένος.
Σε συνδυασμό με την αναστήλωση και επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου , μια νέα ημέρα , με φως πολιτισμού , ξημερώνει για το Δήμο μας.
– Ψηφίστηκε η αποδοχή της δωρεάς της Εταιρείας ΤΕΡΝΑ προς το Δήμο μας, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ τύπου ΜΠΑΛΟΝΙ στην Άνω Βαθειά ως ανταποδοτικό έργο , στα πλαίσια της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 3 έως 4 μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη Συνεδρίαση είχε ψηφιστεί όμοιο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ , χρηματοδοτούμενου 500 000 από το Πρόγραμμα LEADER , για την Ερέτρια .
– Εγκρίθηκαν όλες οι Αποφάσεις για το έργο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ , έργο ύψους 13 667 000 ευρώ + ΦΠΑ 24% ,Άμεσα πλέον ,δημοπρατείται το μεγάλο αυτό έργο υποδομής , όνειρο δεκαετιών.
– Ψηφίστηκε η αποδοχή ποσού 629 000 ευρώ,ποσό το οποίο διεκδικήθηκε με προγραμματισμό και επίμονη από τα υπόλοιπα των πυρόπληκτων, αφού κατά τη δημοπράτηση τους τα έργα ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΣΕΤΤΑ ,1 131 000 ευρώ και ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ , 980 000 , είχαν έκπτωση κατά Μ.Ο. 50%. Ήδη , καταθέσαμε την Μελέτη που αφορά ασφαλτοστρώσεις στον πρώην Δήμο Αμαρυνθιων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη Συνεδρίαση Δ.Σ. είχαμε αποδεχτεί ακόμη 700 000 ευρώ ,χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ , για ασφαλτοστρώσεις σε όλο το Δήμο Ερετριας.
– Ψηφίστηκε η επικαιροποιηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΔΕΥΑΕ για την επίβλεψη της Μελέτης «ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ,στην Αμάρυνθο , την οποία θα καταθέσουμε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Ψηφίστηκαν έργα μεγάλα Υποδομής , Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα οποία μαζί με τα έργα για την Παιδεία -2 νέα κτίρια Νηπιαγωγείων ,που ολοκληρωθήκαν και 1 νέο Δημοτικό Σχολείο , το οποίο ξεκίνησε – και τα υπόλοιπα έργα υποδομής που έχουν ήδη ψηφιστεί και υλοποιούνται ή είναι σε φάση δημοπράτησης ,αλλάζουν και τιμούν το Δήμο μας!

Βεβαία , και από αυτήν ,την τελευταία Συνεδρίαση του Δ.Σ. απουσίαζαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι διεκδικούν τη Διοίκηση του Δήμου , αυτοί που διαδίδουν οτι δε γίνονται έργα στο Δήμο μας , αυτοί που συκοφαντούν και λασπολογούν !. Γιατί , άραγε ;
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ το έτος 2018 ολοκληρώθηκε εποικοδομητικά !
Ευχαριστώ τους Δημοτικούς Συμβούλους για την ορθή κρίση τους και τη συνεργασία τους για το κοινό καλό !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ !

Αναγνώστηκε 77 φορές

Print Friendly, PDF & Email