Σαββάτο 20 Οκτώβριου 2018

Eρέτρια

Eμβολιασμός παιδιών και εφήβων ρομά στο Δήμο Ερέτριας.

Υπο την αιγίδα του Νομικού Προσώπου του Δήμου , Δαφνηφόρος Απόλλων , πραγματοποιήθηκε σήμερα εμβολιασμός παιδιών και εφήβων Ρομά , στο χώρο του Νομικού Προσώπου , σε συνέχεια ανάλογων εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί απο το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Κλιμάκιο της Δ/νσης Υγιεινής της Περιφέρειας Χαλκίδας, το Τμήμα Πρόνοιας ,σε συνεργασία με τον Αγροτικό ιατρό Ερέτριας ,πραγματοποίησαν 50 εμβολιασμούς .
Η δραση εντάσσεται στο χρηματοδοτούμενο απο το ΕΣΠΑ Πρόγραμμα ένταξης και εκπαίδευσης παιδιών Ρομά του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Συντονιστής του Προγράμματος για την Εύβοια είναι ο κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος κ. Χαινάς Ευάγγελος .
Στον εμβολιασμό εκτός απο τη Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Νομικού προσώπου , κ. Μεταξά Νίκο , παρεύρεθησαν ο Διευθυντής της Δ/νσης Υγιεινής ,κ. Λαγός Βασίλης , ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΠΑΝΟΣΕΡ ,κ. Μπάτζαλης Αντώνης , ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ρομά ,κ. Δημοσθένης Νικολάου ,το Δ.Σ. του Συλλόγου και εκπρόσωπος της κοινότητας Ρομά, κ.Λευτέρης Μήτρου και πλήθος γονέων των παιδιών που εμβολιάζονταν εκφράζοντας την ανακούφιση τους για τη δράση αυτή της πρόληψης σοβαρών νοσημάτων.

 

Αναγνώστηκε 207 φορές

Print Friendly, PDF & Email