Σαββάτο 20 Οκτώβριου 2018

Eρέτρια

Eορτή του Αγ. Νικολάου στο Δήμο Ερέτριας

Τον προστάτη της πολιούχο Αγ. Νικόλαο τίμησε και εόρτασε με πλήθος εκδηλώσεων η Ερέτρια με κορύφωση την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της μνήμης του.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με την συνοδεία των  ιερέων του Δήμου μας, κλήρος, λαός και Δημοτική αρχή με την παρουσία της Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού του  Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Ερέτριας.

Η λιτάνευση και περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου την παραμονή της κυριώνυμης ημέρας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της μπάντας του πολεμικού Ναυτικού που έδωσε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια  στην τελετή, με την καθιερωμένη στάση για την δοξολογία στο λιμάνι προσδίδοντας και συμβολική σημασία, αφού ως γνωστόν, ο Αγ. Νικόλαος είναι προστάτης των Ναυτικών και όντας η Ερέτρια από αρχαιοτάτων χρόνων γενέτειρα και τόπος ναυτικών πάντα ζητεί και έχει την βοήθεια και την χάρη του Αγίου, τόσο στις φουρτούνες της  ζωής και της θάλασσας, όσο και στις περιόδους ηρεμίας και δημιουργίας .

Παράλληλα οργανώθηκαν λαμπρές  θρησκευτικές εκδηλώσεις και τοπική πανήγυρη στο ορεινό χωριό του Δήμου μας, Άνω Βάθεια, απο τον ομώνυμο Ναό του Αγ. Νικολάου, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών που τιμούν και εορτάζουν την μνήμη του Αγίου.

Εξίσου σημαντικός εορτασμός έγινε και στην ιστορική Μονή του Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας που υπάρχει στο Δήμο μας, με κατάνυξη και σύμφωνα με το τυπικό λατρευτικό της Αγίας μας Εκκλησίας, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και προσκυνητών απο τον Δήμο μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

 

 

Αναγνώστηκε 304 φορές

Print Friendly, PDF & Email