Δευτέρα 19 Φεβρουάριου 2018

Eρέτρια

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ξεναγήθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους της Ερέτριας

O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας καλωσορίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Δήμο Ερέτριας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/5/2014

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, το Δήμο Ερέτριας και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της πόλης και στο Σπίτι  με τα Ψηφιδωτά.  Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας.

Τον κ. Κάρολό Παπούλια, με τη σύζυγό του Μαίη, ξενάγησε η  γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Ο δε διευθυντής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής και καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης, Karl Reber  τον ενημέρωσε για την πορεία των ανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας και της Αμαρύνθου.

Παρόντες  στην ξενάγηση ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας της Ελβετίας κ. Μauro del’ Ambrozio, o πρώην διευθυντής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής κ. Pierre Ducrey, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg,  η καθηγήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ κ. Άννα Παναγιωταρέα, η κ. Παρή Καλαμαρά, Αρχαιολόγος,

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας.

Διευθύντρια 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων & αναπληρώτρια Διευθύντρια της ΙΑ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ( η οποία συμμετείχε και αυτή στην ξενάγηση), ο  κ. Κωνσταντίνος Μπουκάρας (αρχαιολόγος στην ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων –υπεύθυνος για την Ερέτρια )  και η αρχαιολόγος κ. Σοφία Κατσάλη.  

Στην ιστοσελίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα, ( http://www.unil.ch/esag  )  μπορείτε να ενημερωθείτε για τα 50 χρόνια παρουσίας,  ερευνών και ανασκαφών  που πραγματοποιεί στην Ερέτρια. Σήμερα,  Πέμπτη 15 Μαΐου 2014  και αύριο Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιείται το συνέδριο της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής (ΕΑΣ) με τίτλο «Ερέτρια: Διασταύρωση μονοπατιών» («Eretria – Crossing Paths»).   

 

 

 

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας με τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg.

Αναγνώστηκε 742 φορές

Print Friendly, PDF & Email