Πέμπτη 22 Μάρτιου 2018

Eρέτρια

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αμάρυνθο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/12/11                                                                  

Κάλαντα, εορταστικά τραγούδια, γλυκίσματα, εκλεκτά εδέσματα, κακάο, κρασί, δώρα σε μικρούς και μεγάλους, συναισθήματα χαράς και συγκίνησης επεφύλαξε η εορταστική εκδήλωση στην Αμάρυνθο για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας κάλεσε όλους τους δημότες «τις γιορτινές τούτες μέρες να βοηθήσουν όλους όσοι έχουν ανάγκη, όχι από τα χρήματα που μας περισσεύουν, αλλά από το υστέρημά μας», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Ας φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο τούτο δέντρο, σύμβολο της χαράς και της ελπίδας που θα μας φέρει η Γέννηση του Θεανθρώπου».

«Μου δίνει κουράγιο το γεγονός ότι εσείς,  με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από ότι πέρυσι και με την προσπάθεια που όλοι κάναμε, διοργανώσαμε  αυτή την υπέροχη εκδήλωση, η οποία είναι πολύ πιο πλούσια από την περυσινή όχι σε χρήματα αλλά σε αγάπη. Γιατί αυτό που έχουμε πλέον ανάγκη δεν είναι τόσο το χρήμα, το οποίο άλλωστε δεν έχουμε, αλλά η αγάπη και η συμπόνια. Σύλλογοι του δήμου μας αλλά και ο δήμος Ερέτριας με το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συλλέγουμε τρόφιμα και δώρα που θα τα προσφέρουμε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Όποιος γνωρίζει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας,  ας έρθει σε επαφή είτε με το δήμο, είτε με τους συλλόγους», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Βελέντζας.

Στην εκδήλωση, μικροί μαθητές τραγούδησαν, εθελοντές μοίρασαν κακάο, κρασί, γλυκά, εδέσματα.  Ο Άγιος Βασίλης 

φωτογραφιζόταν με τα παιδιά και λίγο αργότερα τους μοίρασε ένα… φορτηγό δώρα. Οι λιλιπούτειοι δημότες είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να δουν τη φάντη και να παίξουν στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αμάρυνθο πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Ερέτριας.

Στη διοργάνωση βοήθησαν οι  σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών του Δημοτικού,  Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρύνθου, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμαρύνθου, ο  Σύλλογος Αγάπης και Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ερέτριας η «Μέδουσα». Τα εδέσματα, τα γλυκά, τα ποτά, το στολισμό προσέφεραν οι επιχειρηματίες της περιοχής. Συγκεκριμένα οι  κάβες ποτών των Καγκέλη Σαράντη &  Παπακωνσταντίνου Τασία, τα ζαχαροπλαστεία Γαρδένια & Σεράνο, τα φυτώρια Land Art –  Μωραίτης Κώστας & 

Χαινάς Παναγιώτης, τα Super Market Γαληνός – Λαουτάρης, DIA Βασιλικού Αμαρύνθου και Ερέτριας, Κρητικός, Πετρογιάννης Κωνσταντίνος, ΠΡΟΤΟΝ. Επίσης, προσέφεραν χαρτικά το κατάστημα της Μακρή Παναγιώτα, τα περίπτερα Ασλανίδης Μιχάλης, Ζαχαριάς Πέτρος, Κόρος Αθανάσιος, Σοφού Σοφία, τα Βιβλιοπωλεία: «Κεντρικόν» Θεοδοσίου Μαρία, «Κιβωτός» Πισπίρη Όλγα. Εδέσματα ετοίμασε το εστιατόριο  Άlbatros,  ροφήματα το Coffee Break, αρτοσκευάσματα προσέφεραν οι φούρνοι: Γουναρόπουλος Μιχάλης, Κοκάλας Αντώνης, Σμιλάκος Πέτρος, Σούλτσος και Φούρκης ενώ το οινοποιείο Τόγιας προσέφερε το κρασί. Το «Μαγκούτας Catering»  έφερε καρέκλες και  πάγκους. Η Συρμακέζη Κονδύλω στόλισε με  φαναράκια το δέντρο. Ο Συρμακέζης Κωνσταντίνος δάνεισε  το φορτηγό του για να μεταφερθούν τα δώρα του Άγιου Βασίλη. Ο Φουσταλιεράκης Γρηγόρης προσέφερε τα μπαλόνια. Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Σταματάκος  κατασκεύασε την εξέδρα.

 

Αναγνώστηκε 1065 φορές

Print Friendly, PDF & Email