Πέμπτη 18 Ιανουάριου 2018

Eρέτρια

Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/11/11        

Ο δήμος Ερέτριας  διακηρύσσοντας για άλλη μια φορά την θέση του ότι η καθαριότητα αποτελεί  προτεραιότητα  του έργου του αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Βελέντζας  ανακοινώνει ότι θα ανακηρύξει το 2012 ως «Έτος Καθαριότητας» για το δήμο Ερέτριας. Στο πλαίσιο αυτό  θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων μαθητών για  την καθαριότητα, την κομποστοποίηση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το φυσικό αέριο, την αειφόρο ανάπτυξη και την  ανακύκλωση.

Ο κ.  Βελέντζας, εκφράζει τη βούλησή του μέχρι το τέλος του έτους να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με  τους οικολογικούς –  περιβαλλοντικούς συλλόγους του δήμου προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του δήμου.  Καλεί δε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο δήμος Ερέτριας ψήφισε τον νέο κανονισμό καθαριότητας  στον οποίο προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ο εν’ λόγω κανονισμός  μαζί με τις θεσμοθετημένες δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος  αποτελούν το «σύμφωνο συνεργασίας για καθαρή πόλη», μεταξύ πολιτών και δήμου.

«Επιδιώκουμε στον τομέα της καθαριότητας να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες που θα ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του δήμου Ερέτριας. Η εύρυθμη  λειτουργία της αυτοδιοίκησης διασφαλίζεται από την ανταποδοτικότητα της σχέσης δήμου – δημότη. Οι δημότες μπορούν  να απολαμβάνουν  ποιοτικές υπηρεσίες αλλά παράλληλα χρειάζεται να είναι συνεπείς σε κανονιστικές υποχρεώσεις. Για να έχουμε μια καθαρή  πόλη χρειάζεται να κάνουμε συνήθεια καθημερινές πρακτικές που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Β. Βελέντζας.

Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την προστασία των χώρων παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Σημείωση: μαζί με το δελτίο τύπου σας αποστέλλεται σε μορφή PDF ο νέος κανονισμός καθαριότητας του δήμου Ερέτριας.

Αναγνώστηκε 970 φορές

Print Friendly, PDF & Email