Πέμπτη 21 Φεβρουάριου 2019

Σημαντική η συμβολή του δημάρχου Ερέτριας κ.Βασίλη Βελέντζα στην προσπάθεια ανάδειξης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως αφετηρία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/1/12

Σημαντική είναι η συμβολή του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα στην προσπάθεια ανάδειξης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως αφετηρία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και προβολής σε παγκόσμιο επίπεδο των αρχαίων πόλεων – κρατών που συμμετείχαν καθώς και των σύγχρονων δήμων που αυτές αντιστοιχούν.

Ο κ. Βελέντζας επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας το δίκτυο των 23 δήμων που έχουν αναλάβει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Μεταξύ των προτάσεων που συζήτησαν με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ήταν η προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως μάχη σωτηρίας του πολιτισμού και όχι ως πολεμική σύρραξη. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια ανάδειξης της Σαλαμίνας το 2020, που συμπληρώνονται 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία, ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Όλες οι προτάσεις έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό.

Οι δύο δήμαρχοι συναντήθηκαν και ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη, τον αντιπρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και βουλευτή της ΝΔ Ι. Τραγάκη,  τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κωνσταντίνο Τασούλα, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Λιντζέρη, Γιάννη Διαμαντίδη, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό.

Λεζάντα: Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας και ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής προσφέρουν στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έναν ασημένιο δίσκο με το νησί της Σαλαμίνας και μια τριήρη, αναμνηστικό από την αδελφοποίηση των 23 πόλεων που έγινε πέρυσι το Σεπτέμβρη.

 

Αναγνώστηκε 791 φορές

Print Friendly, PDF & Email