Δευτέρα 18 Φεβρουάριου 2019

Χαιρετισμός του δημάρχου Ερέτριας στο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο

Χαιρετισμός του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλειου Βελέντζα στο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο

Για τον Δήμο της Ερέτριας η φιλοξενία του σημαντικού Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση καθώς η Αυτοδιοίκηση αποτελεί την κινητήρια δύναμη στις αναπτυξιακές πολιτικές και στην διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας απαλλαγμένου από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το άνοιγμα του δίαυλου επικοινωνίας με την Ρωσία,  με την οποία μας ενώνουν κοινές αξίες και ιδανικά,  σε πολιτικό θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού, την διάνοιξη νέων εμπορικών οδών καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται και στους δύο αυτούς τομείς.

 Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στη δύνη μια βαθιάς οικονομικής κρίσης και να πληρώνει τα λάθη των πολιτικών επιλογών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, όμως δεν πρέπει να μοιρολατρούμε. Αντίθετα, πρέπει να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας από τις στάχτες, λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα “άνθρωπος”. Αυτό έχουμε ως στόχο να κάνουμε στην Εύβοια και ειδικότερα στην Ερέτρια, να αξιοποιήσουμε την γεωγραφική της θέση, το κλίμα, το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον, την θάλασσα, το βουνό, την ναυτιλία, τις νέες καλλιέργειες, την διορατικότητα και την ευελιξία των κατοίκων. Αυτή είναι και η ευκαιρία που προσφέρει σε Έλληνες και Ρώσους, τούτο το Επενδυτικό Συνέδριo. Η δημιουργία ενός προτύπου συνεργασίας, η υλοποίηση καινοτόμων επενδύσεων, η προώθηση της πράσινης ενέργειας και της επιχειρηματικότητας, η συνεργασία στο εμπόριο, στην κτηματαγορά, στις μεταφορές και φυσικά στον τουρισμό είναι ορισμένοι από τους στόχους που έχουμε θέσει ως αποτέλεσμα των εργασιών του σημερινού συνεδρίου μας. 

Ο δήμαρχος Ερέτριας

Βασίλειος Βελέντζας

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α

Αναγνώστηκε 838 φορές

Print Friendly, PDF & Email