Κυριακή 09 Μάιου 2021

Βιογραφικό Δημάρχου

Ο Ιωάννης Δημητρόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Κούβελα Μεσσηνίας. Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1971 και το 1975 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων. (ΤΘ). Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία των ΤΘ, το σχολείο Διαβιβάσεων, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Επίσης, είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του ΑΠΘ. Διοίκησε μονάδες όλων των κλιμακίων, διετέλεσε εκπαιδευτής επί σειρά ετών σε σχολές του στρατού και διευθυντής σε διάφορες επιτελικές θέσεις. Προήχθη κατ΄ εκλογήν, σε όλους τους βαθμούς και αποστρατεύτηκε ως αντιστράτηγος.             

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων κοινωνικού, οικονομικού, εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Καντάρη και έχει δύο γιους, τον Φώτη – αξιωματικό Τεθωρακισμένων και τον Γιώργο – πλαστικό χειρουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μόντρεαλ.

Από το 1979 είναι κάτοικος Αμαρύνθου, πόλη στην οποία μεγάλωσαν και πήγαν σχολεία τα παιδιά του. Λόγω της φύσεως της εργασίας του υπηρέτησε αρκετά χρόνια σε διάφορες παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδος, εκεί όπου η πατρίδα είχε ανάγκη και το καθήκον το επέβαλε.

Είναι δημότης Ερέτριας και διαμένει μόνιμα στην Αμάρυνθο. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email