Κυριακή 09 Μάιου 2021

KAΘΑΡΙΣΜΟΣ (ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ) ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

                                 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                    Ερέτρια 26-04-2021          

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΕΤΡΙΑΣ                                     

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

 

KAΘΑΡΙΣΜΟΣ (ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ) ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

               Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2021, προκειμένου να υπάρχει πληρέστερος και αποτελεσματικότερος αντιπυρικός σχεδιασμός ,καλούνται  οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει όπως υποχρεούνται από το άρθρο 1 παρ.1 της Π.Δ. 4/2012, στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή   αντικειμένων, που βρίσκονται μέσα σ’ αυτούς, όπως προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

              Ο Δήμος Ερέτριας προσβλέπει στη συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι εις βάρος του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

              Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες  ποινικές και  διοικητικές όπως αυτές προβλέπονται από το άρθρο 94 παρ. 1 του  Ν. 3852/2010 και από τον Κανονισμό Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Ερέτριας.

 

 

.

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

ΣΜΙΛΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Αναγνώστηκε 51 φορές

Print Friendly, PDF & Email